Home Gospodarstvo Kako je nastao Saperlot Gin, službeno prvi varaždinski džin

Kako je nastao Saperlot Gin, službeno prvi varaždinski džin

by viktoria2020

Saperlot Gin službeno je prvi varaždinski džin. Ideja je krenula iz hobija kućne izrade piva, tzv. homebrewinga, Ivice Staneković iz Varaždina koji se homebrewingom u slobodno vrijeme bavi već pet godina. Zajedno sa suprugom Marijanom Staneković koja kao prehrambeni tehnolog ima veliko iskustvo u organizaciji prehrambene proizvodnje, odlučili su pokrenuti proizvodnju džina.

– Kako je baza za izradu džina pivo, odnosno fermentirana sladovina, nekako je logički nastao i džin. Zapravo je to polovica postupka izrade džina. Upravo taj naš prvi eksperimentalni džin oduševio je okusom i kvalitetom i nas i naše prijatelje pa je hobi pretvoren u posao – kažu nam sugovornici.

I tako je cijeli proces organizacije i priprema proizvodnje džina započet na jesen 2020. a prvi gotov proizvod je ugledao svjetlo dana početkom ožujka ove godine.

– Uvjereni smo da će se svidjeti široj javnosti. Džin je trenutno jedno od najpopularnijih jakih alkoholnih pića. Plijeni interes najšire javnosti radi izuzetnih aroma i okusa. Radi širine dodanih sastojaka, najčešće su to začini i različite aromatske biljke, daje bezbrojne mogućnosti za kreiranje vlastitih kombinacija okusa i mirisa. Upravo to nas je ponukalo da stvorimo kombinaciju koju do sada nismo pronašli među komercijalnim džinovima trenutno dostupnima na našem tržištu – objašnjavaju sugovornici.

Što su nam još rekli sugovornici Staneković čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti…

Related Posts